De grootste hangmatten ter wereld

Wij verkopen prachtige familiehangmatten die groot genoeg zijn om met meerdere personen in te liggen. Maar vergeleken met deze grootste hangmatten ter wereld lijken zelfs die piepklein!

‘s Werelds grootste hangmat

De grootste hangmat ter wereld is namelijk bijna 20 meter lang en zo’n negen en een halve meter breed. In deze reuzenhangmat kunnen maar liefst 170 mensen achter elkaar liggen. Of, voor het idee: er zouden 24 New Yorkse taxi’s bumper aan bumper in kunnen staan. Zou je de hangmat als visnet gebruiken, dan wensen we je een goede vangst, want er passen maar liefst 1000 vissen ter grootte van een zeebaars in. Om in deze enorme hangmat te kunnen loungen (eventueel in gezelschap van nog zo’n honderdnegenenzestig andere mensen), moet je wel helemaal naar Amerika reizen. Deze hangmat hangt namelijk in New Jersey, op de tegenoverliggende oever van Manhattan. De hangmat was een promotiestunt van het gamebedrijf King Digital Entertainment. Een goede, want met dit nieuwe record kwamen ze in het Guinness Book of World Records te staan. Het oude wereldrecord uit Point Harbor, North Carolina, stond op een miezerige 12,80 m lange hangmat. Dat is hiermee overtuigend aan diggelen geslagen!

grrotste hangmat ter wereld

De langste hangmat komt uit Nederland

Het record van de langste hangmat ter wereld komt uit ons eigen land! Op 22 juni 2002 onthulde de Hessenstam Hattem van de Voerman Scouting Group een gigantisch handgeknoopte hangmat van 2,5 m breed en maar liefst 129.29 m lang. Deze hangmat was zo groot dat ze omhoog moest worden gehesen tussen twee kranen! De scout die er het hardst aan gewerkt had, mocht hem als eerste proberen. Eduard Poot van elf jaar lag in ‘s werelds langste hangmat toen hij de lucht in werd gehesen, veilig boven een stapel matrassen. Het oude record van de langste hangmat ter wereld stond op naam van een Belgische beachvolleybalvereniging. Door een aantal volleybalnetten aan elkaar te knopen maakten zij een hangmat van 52 meter. De Hattemse hangmat is dus bijna drie keer zo lang!

langste hangmat ter wereld

's Werelds grootste verplaatsbare hangmat

Als onderdeel van een tijdelijk project ontwierp architect en professor aan de Rhode Island School of Design Hansy Better Barraze een enorme hangmat mét hangmatstandaard. De verplaatsbare hangmat was tien meter lang en stond tijdelijk ter gebruik opgesteld in een Bostons park. De hangmat werd gemaakt van gerecyclede plastic flesjes, waar ruim 1300 meter touw van werd gemaakt. De hangmat had dan ook een oppervlakte van ruim 42 vierkante meter! De mooi uitziende en ingenieus geconstrueerde hangmat was bedoeld als een kunstproject en als een manier om de sociale functie van het park te vergroten. Omdat de parkbeheerder dergelijke kunstprojecten als vrij toegankelijke, tijdelijke tentoonstellingen in het park wil laten zien, is deze hangmat uit 2010 helaas nu niet meer te bezoeken. Wat ons betreft wel een leuk idee om eens in een Nederlands park uit te voeren!

grootste verplaatsbare hangmat