De hangmat als slimme investering!

Het nieuws is bemoedigend: blijkbaar krabbelen we steeds verder uit de economische crisis. Maar het blijft oppassen; je kunt elke euro immers maar één keer uitgeven. Doe dat dus slim en geef ze uit aan een hangmat. Geloof ons: een slimmere investering kun je niet doen!

Een hangmat is behalve het ultieme relaxproduct nog zoveel meer. Natuurlijk koop je een hangmat om in te liggen - en dat is eigenlijk elke cent al waard - maar je kunt er nog veel meer kanten mee op! Vooral als je veel outdoor kampeert, sport of recreëert is je hangmat uitermate flexibel inzetbaar.

Hangmat als tas

Heb je geen plaats meer in je rugzak, dan biedt je hangmat uitkomst. Wikkel je spullen in de hangmat en bind de uiteinden aan elkaar vast. Zo kun je hem ook vastknopen als je de handen vrij wilt houden tot je op het strand of je favoriete hangplek bent!

Hangmat als (tafel)kleed / schoonloopmat /douchegordijn

Als je gaat kamperen, wil je zo min mogelijk bagage mee nemen. Door je hangmat ook te gebruiken als multifunctionele tarp bespaar je fors op al dat gewicht en volume dat je mee moet sjouwen. Omdat een hangmat sterk is en goed te reinigen, kan hij bijvoorbeeld ook dienst doen als tafelkleed, een kleed om op te zitten, schoonloopmat voor de tent en douchegordijn!

Hangmat als strandlaken

Gebruik een lichte reishangmat in plaats van een strandlaken om op het strand te liggen. Je hebt niet alleen veel meer ruimte om (samen) op te liggen, hij is ook veel lichter, sneller droog en je schud het zand er moeiteloos uit.

hangmat als strandlaken

Hangmat als beschermende ondergrond

Voor de klimmers onder ons: je klimtouw is letterlijk je levenslijn, dus daar wil je uiterst zuinig mee omgaan. Leg daarom een hangmat op de grond om het touw tijdens te klimmen schoon en droog te houden. Deze ondergrond is ook fijn om op te staan als je even je knellende schoenen wilt uitdoen.

Hangmat als zeil

Stel, je bent aan het kajakken en er staat een forse bries, houd dan je hangmat aan weerszijden in je handen vast en probeer de wind in je geïmproviseerde zeil te vangen. Ben je samen met nog iemand, ga dan naast elkaar liggen en houd allebei een kant van de hangmat vast. De wind brengt jullie naar de kant. Schijnt echt te werken!

Hangmat als zonnescherm

Iedereen weet dat je voorzichtig moet zijn met de zon. Bescherm je huid daarom tegen de felle zonnestralen door je hangmat over bijvoorbeeld een tak te draperen of er simpelweg direct onder te gaan liggen. Door de lichte en ademende stof zul je het niet te heet krijgen en je huid is beschermd tegen de zon!