Fatboy hangmat kopen: is dat wel zo’n goed idee?

Een Fatboy hangmat spookt misschien al even door je gedachten. Na het bekijken van de gelikte marketing campagnes dacht je yes! Dit is dé hangmat voor mij. Denk toch nog even goed na. Een Fatboy hangmat ziet er best wel cool uit, maar kent ook heel veel mindere kanten. Dus houd je geld nog eventjes in je zak en bekijk eerst deze nadelen van een Fatboy hangmat.


Waarom je géén Fatboy hangmat zou moeten kopen?

Om de simpele reden dat ze best veel nadelen hebben. Noemenswaardig, want het prijskaartje laat niet echt iets aan de verbeelding over. Je betaalt al snel een klein vermogen voor deze hangmatten. Dat terwijl exemplaren van een ander merk veel goedkoper zijn.

Ze hebben ook nog eens veel meer mogelijkheden. Zoals de hangmatten van Tropilex of 123 Hammock. Heeft een Fatboy hangmat nog meer nadelen die je moet overwegen voordat je er één koopt? Ja absoluut! We hebben ze voor je op een rijtje gezet.


Dit zijn de nadelen van Fatboy hangmatten


1. Waterproof? Nee hoor!

Voor de prijs die je betaalt zou je toch minstens mogen verwachten dat de hangmat bestand is tegen regen. De Fatboy hangmat is niet waterdicht. Dit mag je echt als een nadeel zien. Zeker omdat de mat zelf voorzien is van een voering. Het betreft géén sneldrogende stof. Je hebt dus dagenlang kans op een natte bips als je er geen waterbestendige hoes bij koopt. Je raadt het al, ook de Fatboy hangmat covers kosten een klein fortuin. Beetje jammer.

De traditionele hangmatten zijn wél bestand tegen een zomerse regenbui. Deze kun je dus ook rustig buiten laten staan. Door de sneldrogende stof kun je na een paar zonnestralen alweer beginnen met loungen. Daar zijn hangmatten voor bedoeld, toch?


2. Fatboy hangmat heeft saaie kleurtjes

De kleur is natuurlijk niet het belangrijkste aan een hangmat. Toch is het fijn als er wat te kiezen is. Daarnaast vinden wij dat hangmatten juist dat zomerse en tropische gevoel los moeten kunnen maken. Tropilex heeft dat bijvoorbeeld heel goed vertaalt naar hun hangmatten. Deze zijn leverbaar in de meest tropische kleurencombinaties. Daar wordt je pas vrolijk van! Dat in tegenstelling tot de kleuren van een Fatboy hangmat. De keuze is beperkt en de kleuren roepen meer het gevoel op van een koude en kille regendag.


3. Fatboy standaard is niet in hoogte te verstellen

Dat de standaard van deze dure hangmatten niet in hoogte te verstellen is, is eigenlijk best wel verbazingwekkend. Je betaalt dus een fors bedrag voor een hangmatstandaard die je maar in één stand kunt gebruiken? Ook het beeld van jouw hangmat tussen twee palmen kun je op je buik schrijven. De mat moet je gebruiken in combinatie met de standaard. Je kunt de mat zelf wel loshalen, maar alleen om deze te verwisselen voor een nieuw exemplaar. Geen overbodige luxe, want de Fatboy hangmat slijt namelijk best wel snel.

Wil je wel lekker flexibel zijn in waar je jouw hangmat gebruikt? Ook dan is het beter om de Fatboy hangmatten links te laten liggen. 123 Hammock of Tropilex bieden je deze ervaring wel. Deze hangmatten kun je ophangen waar jij dat wilt. Tussen een boom of een standaard! Bijkomend voordeel? De hangmatstandaarden van Tropilex zijn lekker ruim en makkelijk verstelbaar. Je kunt de standaard ook voorzien van hangmatten van een ander merk. Geen probleem!


3. Duurzame oplossing? Niet kiezen voor een hangmat van Fatboy

Het merk Fatboy is niet de beste keuze als je waarde hecht aan duurzaamheid. In de eerste plaats omdat je de standaard niet kunt gebruiken voor andere merken hangmatten die wél een lange levensduur hebben. Je bent dus gebonden aan het Fatboy assortiment als de mat versleten is en de standaard staat te niksen. En dat is best wel een beetje jammer.

Zeker als je weet dat Tropilex matten wel worden geproduceerd met het oog op duurzaamheid. Dat merk je aan de kwaliteit van de stof en de manier waarop de hangmatten worden gemaakt. Tropilex controleert de kwaliteit van de matten en de werkomstandigheden helemaal zelf. Daardoor voelt een middagje luieren toch nét wat meer relaxed.


4. Last but not least: de hoge prijs van een Fatboy hangmat

Relaxen in een hangmat is leuk, maar dat doe je niet meer zo ontspannen na het zien van de prijs van een Fatboy hangmat. Daar ga je toch al snel een leuke week van op vakantie. Heb je accessoires nodig voor jouw Fatboy? Ook dan betaal je vaak de hoofdprijs.

Dat terwijl hangmatten van andere merken vaak betere specificaties hebben tegen een meer aantrekkelijke prijs. Zoals de duurzame en traditionele Tropilex hangmatten. Ook de buitenproportionele prijzen zijn een reden om niet voor een Fatboy hangmat te kiezen.


Wil je een super relaxte hangmat met standaard? Kijk dan hieronder voor onze favoriete hangmatten met standaard:

Gerelateerde Producten