Geef je puber een hangmat cadeau!

Ieder vader, moeder, oom, tante, opa of oma van een puber zal het beamen: pubers zijn weerbarstig. Hun groei naar volwassenheid zorgt ervoor dat ze behoorlijk lastig kunnen zijn, zowel voor henzelf als hun omgeving... Maak het leven van iedereen daarom iets makkelijker en geef je puber een hangmat cadeau!

Puberproblemen

Een hangmat is eigenlijk het ideale cadeau voor een puber. In het lijf en in de hersenen van een puber is er van alles gaande. Gevoelens waarmee ze niet goed raad weten, allerlei gedachten die opduiken en een lichaam dat allerlei veranderingen in groei en hormoonhuishouding vertoont. En niet alles ontwikkelt zich in een gelijk tempo. Een puber is dus vaak niet in balans en daardoor ontstaat bijvoorbeeld het bekende ‘dwarse’ gedrag. Kortom: pubers hebben behoorlijk wat te behapstukken tijdens hun overgangsperiode naar volwassenheid.

Puber in een hangmat

Een hangmat brengt rust

Iedereen die wel eens vermoeid of gestrest in een hangmat is gaan liggen of in een hangstoel is gaan zitten, heeft ervaren hoe je lichaam en geest vrijwel meteen tot rust komen. In een hangmat ben je los van de grond, wordt je heerlijk gewiegd en is je lichaam perfect ondersteund. Je spieren ontspannen en gedachten vertragen. En als er iets is waar een puber behoefte aan heeft, is het wel een beetje rust in lijf en leden. Bovendien zal een puber veel eerder geneigd zijn om te gaan chillen in een hangmat dan op bed te gaan liggen. En dat is goed, want een puber is altijd moe. En hoewel ze ‘s ochtends niet wakker zijn te krijgen, zijn ze ‘s avonds niet naar bed te branden. Dat heeft deels te maken met veranderende interesses (meer uitgaan en minder zin in school), maar vooral zijn hier veranderingen in de hersenen debet aan. In deze periode verandert er iets in het slaap-waakpatroon, waardoor pubers pas later op de avond moe worden. Terwijl ze juist nu hun slaap zo hard nodig hebben om alle indrukken te verwerken. Met een dutje tussendoor of gewoon door even te chillen in een hangmat kan een puber toch wat extra rustmomenten meepakken. Of, als dat de gang naar bed bevordert, kan een hangmat zelfs het bed vervangen. Slapen kan op die manier veel interessanter worden.

Pubers nemen meer rust in een hangmat 

Een hangmat is hip

Ten tweede, heel belangrijk voor een puber, zijn hangmatten populairder dan ooit. Met dit cadeau kun je dus behoorlijk wat krediet opbouwen. Zo is het in de Verenigde Staten onder veel jongeren een trend om in het weekend met zijn allen de hangmat mee te nemen naar een stuk bos of een park om daar tussen de bomen te gaan liggen chillen. En het blijven jongeren, want de sport is dan ook om zoveel mogelijk hangmatten boven elkaar te hangen. Ook in de Nederlandse parken duiken op zomerse dagen steeds meer kleurige enclaves tussen de bomen op.

Hangmat is populair tijdverdrijf onder Amerikaanse jongeren 

Een hangmat brengt je puber naar buiten

Daarmee komen we meteen bij de derde reden om je puber een hangmat cadeu te geven: een hangmat prikkelt de drang om naar buiten te gaan. Niet alleen naar een stadspark, maar ook naar bossen en natuurgebieden. Er is zelfs een nieuwe uitvinding, de Hammocraft, die het mogelijk maakt om met je hangmat het water op te gaan. Kortom: een hangmat is aan de ene kant een ultiem chillproduct, maar het stimuleert ook om meer tijd door te brengen in de natuur en tegelijkertijd sociaal of avontuurlijk bezig te zijn. En dit alles kan het leven van een puber een stuk aangenamer maken!

de Hammocraft