Groen, oranje of blauw: wat zegt je hangmat over jou?

Onze hangmatten zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Wat zou de kleurenkeuze van een hangmat bezitter zeggen over zijn persoonlijkheid..? Een klein onderzoekje levert een paar leuke - al dan niet wetenschappelijk ondersteunde - inzichten op!

Groene hangmat? Dan ben je vast rustig, praktisch en betrouwbaar!

Mensen die een groene hangmat hebben, blijken vaak rustige en stabiele personen te zijn. Zij zullen niet snel een overhaaste beslissing nemen; zelfs niet onder druk. Groene hangmat bezitters zijn praktisch van aard. In het leven streven zij naar balans, rust en vreedzaamheid. Zij geven graag liefde, maar hebben zelf ook veel liefde nodig en laten dat duidelijk merken. Hoewel een groene hangmat bezitter het liefst de vrede bewaart, heeft hij een koppige natuur en zal hij niet snel toegeven aan iets waar hij niet achter staat. Risico’s nemen deze mensen niet graag; zij voelen zich het best bij stabiliteit en zekerheid. Wat betreft hun werk en carrière zijn deze perfectionisten uitstekend op hun plaats wanneer zij een plan mogen neerzetten om de uitwerking vervolgens te delegeren - groene hangmat bezitters gaan liever niet veel in op details. Op het werk verwachten zij dat mensen naar hen luisteren. Zelf zijn ze zeer praktisch en punctueel. Hun hangmat hangt bij voorkeur in de achtertuin, die er overigens keurig uitziet. Geen wonder, want de tuin is het heiligdom van de groene hangmat bezitter: de plek om alle levensvragen te overpeinzen.

groene hangmat 

Blauwe hangmat? Je hebt waarschijnlijk een sterke en emotionele persoonlijkheid!

De blauwe hangmat bezitter is vaak iemand met een sterke persoonlijkheid die precies weet wat hij wil. Bij deze mensen kun je met al je vragen en problemen terecht. Zij streven ernaar om de beste te zijn binnen alles wat zij doen - en vaak lukt ze dat ook nog. Deze personen zijn daarnaast erg emotioneel, met een sterke behoefte de wereld te redden. Ze zijn heel vriendelijk, zien altijd het beste in ieder mens en zijn goudeerlijk tegenover zichzelf en anderen. De blauwe hangmat bezitter op het werk is competitief en creatief. Beslissingen nemen zij met hun emoties. Dat maakt hen uitermate geschikt om te werken binnen de scheppende kunst. Het zijn harde werkers, maar nemen altijd de tijd om anderen met hart en ziel te kunnen helpen. Hun hangmat hangen zij het liefst op een open plek, bij voorkeur bij het water of in het midden van een grasveld. In hun hangmat liggen ze graag te mijmeren terwijl ze naar de boomtakken of blauwe lucht staren.

Blauwe hangmat

Oranje hangmat? Sociaal dier!

De oranje hangmat bezitter is een echt mensen-mens en gedijt het best tijdens sociaal contact. Samenzijn met vrienden en familie is hun allergrootste goed en de mensen om hen heen houden van hun levendige persoonlijkheid. Van nature zijn deze types verzorgend van aard. Vaak zet een oranje hangmat persoon zichzelf op de laatste plaats, helemaal als het gaat om vrienden en familie. Oranje hangmat bezitters zijn geboren administrateurs. Voor hun collega’s fungeren zij als lopende encyclopedie en ze werken graag samen als een team. De andere kant van de medaille is dat deze mensen zich vaak zorgen maken. Angsten en zorgen zijn een groot onderdeel van hun leven. Het liefst ligt de oranje hangmat bezitter in zijn hangmat in de achtertuin tussen de fleurige bloemen, of in het midden van een grote open ruimte.

 

oranje hangmat 

 

Aan deze vermakelijke analyses voegen wij graag nog onze eigen conclusie toe: welke kleur hangmat je ook kiest, uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen unieke persoonlijkheid en daar gaat het ten slotte om!