Hangmatten: de accessoires

Met een hangmat alleen ben je er nog niet. Je hebt altijd accessoires nodig om de mat op een goede manier te bevestigen. Veiligheid en stevigheid staan hierbij voorop. We zetten het belang van goed touw overzichtelijk voor je op een rijtje.

Het touw

Touw van goede kwaliteit zorgt ervoor dat je hangmatlussen niet slijten. En ze geven je ook de mogelijkheid om de hangmatlussen te verlengen, wanneer de afstand tussen de ophangpunten te klein is. Omgekeerd geldt uiteraard hetzelfde, want inkorten gaat ook gemakkelijk. Als gevolg van het verlengen of het inkorten, verandert ook je instaphoogte. En wat voor de één prettig is, is voor de ander ongemakkelijk. Dit hangt ook af van je lengte.

Kwaliteit

Maar welk touw past nu het beste bij jouw hangmat? Degelijk touw heeft een lange levensduur, een hoge breekkracht en is ideaal voor bevestiging aan een boom of een ophangring. Daarnaas is het zeer goed bestand tegen weersinvloede, in geval van gebruik buiten.

Ingewikkeld

Er wordt soms nogal ingewikkeld gedaan over het ophangen van een hangmat. Onnodig, wat ons betreft. Met de goede toebehoren is een hangmat met normaal huishoudelijk gereedschap te bevestigen. Zolang je maar de goede toebehoren aanschaft.