Een hangmat voor je baby of kindje

Het is algemeen bekend dat een kindje vanaf de geboorte behoefte heeft aan geborgenheid. Een babyhangmatje geeft je baby of kindje dan precies wat het nodig heeft: veiligheid en ondersteuning. Steeds meer jonge ouders kiezen voor een hangmatje in de hoek van de box of laten hun kleintjes rustig schommelen, zitten of een dutje doen in hun eigen veilige wereldje.

Baby hangmat kopen

Kraamcadeau

Een babyhangmat is een origineel en bijzonder kraamcadeautje en een goed exemplaar hoeft niet duur te zijn. Het grote voordeel van een hangmatje in de hoek van de box is dat het kindje er helemaal bijhoort, omdat het beneden ligt. De huisgeluiden maken het kleintje rustig, terwijl hij of zij vanuit een knus holletje de wereld kan bekijken, beluisteren en ontdekken. En in de lente of zomer verhuis je de box net zo gemakkelijk mee naar buiten.

Medische redenen

Fysiotherapeuten raden met regelmaat het gebruik van een hangmatje aan. Soms om veiligheid te vinden, vaker om het risico op een afgeplat hoofje te verminderen of tegen te gaan. Een hangmatje ondersteunt het hoofdje gelijkmatig waardoor afplatting wordt voorkomen. En als het kindje al een afgeplat hoofdje heeft, dan wordt het weer rond. Een matrasje druk immers continue aan dezelfde kant, waardoor een kindje met een voorkeurshouding, bijna zeker een vervorming ontwikkelt. Jammer en onnodig!