Hangmat en hangstoel bieden opperbest vermaak aan kids

Een hangmat en een hangstoel hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kinderen. Ze zijn natuurlijk heel interessant om in en uit te klimmen en je kunt er leuk in spelen. Een hangmat en hangstoel prikkelen de creativiteit van kinderen. Tijdens het spel transformeert een hangmat dan ineens tot snel ruimteschip of woest paard. Bovendien is een hangmat in de tuin een extra stimulans om ouderwets buiten te gaan spelen; iets dat kinderen van nu nogal eens te weinig doen.

 

Kroelen in een hangmat

We leven steeds meer in een digitale wereld. Soms moeten we zelfs oppassen dat menselijk contact niet wordt verdrongen door de vele apps, selfies, mails en games. Met een hangmat in huis of (ook) in de tuin, creëer je een plek om samen met je kind heerlijk in terug te trekken. Een mooi moment om samen in de hangmat of hangstoel te gaan zitten is bijvoorbeeld na schooltijd. Je kind zal dit één op één contact vast heerlijk vinden en gestimuleerd worden om te vertellen hoe het was op school.

kroelen in een hangmat met kinderen

 

Een boek lezen in een hangmat

Juist als je kind niet zo graag leest, is de hangmat of een hangstoel een ideale plek om een boek te lezen. Voor kinderen die wat aanmoediging nodig hebben, kan de hangmat of hangstoel het lezen ineens een stuk leuker maken. En kinderen die van zichzelf al graag in een boek duiken, zullen deze nieuwe leesplek helemaal het einde vinden!

 

Creatief bezig zijn in een hangstoel

Kleuren, knutselen, schilderen… zolang er geen schaar aan te pas komt, is een hangstoel een perfecte plek om je creativiteit de vrije loop te laten. En dat gaat in een hangmat of hangstoel zelfs nog beter. Het is namelijk aangetoond dat bewegen het creatief denken op gang brengt. In dit geval is een hangstoel beter dan een hangmat, omdat kinderen hierin rechtop kunnen zitten met hun potloden, pennen en papier.

hangmat leuk voor de kinderkamer

 

Filmfeestje met hangmatten

Hangmatten zijn ideaal om in te loungen en te kijken naar films of series op tv. Met meerdere hangmatten of een kingsize familiehangmat kun je er zelfs een onvergetelijk filmfeestje van maken. Nodig wat vriendjes uit, zet hun favoriete film aan, zorg voor grote schalen popcorn en het feest kan beginnen! In de zomer kan dit feestje met een beetje verhuiswerk trouwens ook buiten worden gehouden. Dat geeft zo’n hangmatten filmfeestje een extra bijzonder tintje!

 

Leren genieten van de natuur met een hangmat

Met een hangmat kun je kinderen op een speelse manier in contact brengen met de natuur. Of het nu in de tuin is of ergens op een mooie plek in het bos of bij het water; door rustig te gaan liggen in een hangmat of zitten in een hangstoel, maak je kinderen bewust van de natuur om hen heen. Vogels fluiten, insecten vliegen langs, blaadjes ritselen en bloemengeuren dwalen voorbij… Ook bijzonder is het om naar de sterren te gaan kijken. Is het een zwoele nacht, kruip dan eens samen in de hangmat om naar de nachtelijke hemel kijken. Dat levert een jeugdherinnering op om nooit te vergeten!