Karabijnhaken en meer van dat soort gespuis

Karabijnhaken, powerhooks, veren, ringbouten en meer van dat soort termen. Wat moet je ermee, denk je misschien. Wel, dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. Echte hangfanaten kiezen, net als ze dat in Brazilië doen, voor een veer. Het voordeel? Een flexibele veer maakt het heen en weer bewegen in je hangmat nog gemakkelijker en vloeiender. In Brazilië hangen ze op deze manier heel eenvoudig hun hangmat of hangstoel tussen twee bomen.

bevestigingsmateriaal hangmat

Haken en kettingen

Als je je hangmat eenmaal opgehangen hebt en deze blijkt net iets te lang te zijn, dan is het mogelijk om te werken met een ketting. Karabijnhaak bevestigen en...klaar! En heb je nu een grote of een kleine haak nodig? Dat hangt af van het formaat van je hangmat. Het spreekt voor zich dat een éénpersoonshangmat minder te verduren heeft dan een complete familiehangmat.

Powerhooks

En dan zijn er ook nog de powerhooks: speciale plafondhaken die kunnen roteren, zodat de koorden van een hangstoel niet verslijten. Uitermate geschikt voor in de slaapkamer, waar mensen voor hun kinderen nog wel eens een Kraaiennest op willen hangen, om op die manier een eigen wereldje voor hun kind te maken. Succes (en veiligheid) gegarandeerd!