Een hangmat ophangen: hoe doe ik dat?

Oké, je hebt je hangmat gekocht. Maar hoe hang je hem nu op? Besluit eerst waar je hem wilt ophangen. Tussen twee bomen of liever tussen twee muren? Of in een bijgeleverde of aangeschafte standaard? In dat laatste geval is het kinderlijk eenvoudig: haak de ogen in de steun en klaar en ben je! Het grote relaxen kan beginnen.

Hangmat ophangen

Waar je op moet lettten

Als je de hangmat op een andere plaats gaat bevestigen dan is een juiste afstand tussen de ophangpunten erg belangrijk. Een hangmat mag immers niet te strak hangen, maar ook zeker niet te los. Maar hoe weet je nu of je hangmat op de juiste manier is bevestigd? Het antwoord is even simpel als waar: je voelt het meteen als je er in gaat liggen. Een te strakke of te los opgehangen mat, ligt oncomfortabel.

De plaats

Denk, voordat je de hangmat bevestigt, ook nog na over je wensen. Het grote voordeel van een losse steun is namelijk dat je de hangmat gemakkelijk mee naar binnen en buiten neemt. Wil je geen steun, maar toch flexibiliteit? Kies dan voor meerdere ophangpunten, bijvoorbeeld binnen en buiten.