Hangmattencruise over de Amazone

In Brazilië is de hangmat diep verankerd in de geschiedenis en nog steeds niet uit het dagelijks leven weg te denken. Een ander essentieel onderdeel van Brazilië is de imposante Amazone die door het minstens zo bijzondere Amazonegebied slingert. Aan en in deze rivier groeien de meeste bomen en planten ter wereld en leven unieke diersoorten. Toegangspoort tot dit wonderbaarlijke gebied is de stad Manaus. Stap hier aan boord van een rivierboot of cruiseboot en maak vanuit je hangmat kennis met het authentieke hart van Brazilië!

Amazone Brazilie

Met de hangmat op een rivierboot

De meest gangbare manier om de Amazone te bevaren is met een rivierboot. Een rivierboot is als de busverbinding van het Amazonegebied; de boot verbindt de belangrijkste plaatsen langs deze gigantische rivier. De lokale bevolking maakt dus ook standaard gebruik van de rivierboot. Er zijn verschillende ‘haltes’, dus als je een mooi gebied wilt bezoeken of een paar dagen vakantie wilt nemen, kun je afstappen en op één van de volgende boten weer opstappen. Een tocht met deze rivierboot is een ervaring op zich: je vaart meerdere dagen over één van de meest bijzondere wateren ter wereld en de nachten breng je door in Braziliaanse stijl: in een hangmat! Het is weliswaar mogelijk om in een hut te slapen, maar dat kost veel meer. Bovendien lig je dan in een kale cabine zonder ramen in een bed van bedenkelijke kwaliteit, terwijl je voor veel minder geld met een prachtig uitzicht op het koele dek kunt slapen. Overigens is een hangmat voor iedereen die gevoelig is voor zeeziekte een echte uitkomst: omdat de hangmat meeschommelt met de bewegingen van de boot zul je veel minder last ondervinden! De rivierboten zijn voorzien van sanitair en douches en je kunt er op gezette tijden (tegen betaling) ontbijten, lunchen en dineren. Ook is er een winkeltje waar snacks, bier en dergelijke worden verkocht. Tijdens de trip heb je uitzicht op weelderig groene oevers, kinderen die in de rivier aan het spelen zijn en spectaculaire zonsondergangen.

Hangmatten op rivierboot Amazone

Riviercruise over de Amazone

Een trip met een rivierboot over de Amazone tussen de ‘locals’ is authentiek, bijzonder en niet duur. Nadeel is wel dat de rivierboten rechttoe rechtaan naar hun bestemming varen, midden over de rivier. Wil je meer van de jungle zien en de kans krijgen om bijvoorbeeld één van de inheemse stammen in het Amazonegebied te bezoeken, dan kun je kiezen voor een georganiseerde riviercruise. Ook tijdens deze boottrip kun je vanuit je hangmat op het dek van het uitzicht genieten en in je hangmat overnachten. Tijdens de tocht zul je de unieke flora en fauna van dichtbij kunnen zien, zoals kaaimannen, piranha’s, luiaards, slangen, roze rivierdolfijnen, reuzenwaterlelies en rubberbomen. Verder staan er meestal kanotochten, excursies in de jungle en bezoekjes aan traditionele dorpjes op het programma. Aan het eind van de dag kruip je moe van alle indrukken in je hangmat en zal je met de geluiden van de nachtelijke jungle om je heen binnen no time in slaap worden gewiegd.

Riviercruise over de Amazone

Of je nu kiest voor een bootreis met een rivierboot of georganiseerde cruise; met je hangmat cruisen over de Amazone is een unieke, echt Braziliaanse ervaring!

Rivierboot over de Amazone