Hoe kiest u de juiste hangmat

We hebben een ruim aanbod verschillende hangmatten, waardoor u misschien niet meer weet hoe of wat. Daarnaast heeft elke hangmat ook nog zijn voor- en nadelen. Om voor u de keuze wat gemakkelijker te maken, geven wij u wat tips.

Hangmat uiterlijk

Het uiterlijk van de hangmat is zeer belangrijk. Deze verschilt per smaak en valt ook als eerste op bij de keuze. Ook moet de kleur vaak binnen de omgeving passen. Om te voorkomen dat er op dat gebied problemen ontstaan, hebben we hangmatten verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Zo heeft u altijd een hangmat die qua kleur bij u past.

Hangmat met of zonder spreidstok

Neemt u een hangmat met of zonder spreidstok? Enkele voordelen van een hangmat met spreidstok zijn dat deze niet dichtvouwen tijdens het liggen en deze blijft ook “open” liggen wanneer hij niet wordt gebruikt. Daarmee is de hangmat met spreidstok vaak aantrekkelijker, afgegaan op het uiterlijk.

Afgezien van het uiterlijk is ook de comfort die de hangmat geeft zeer belangrijk. Een hangmat met spreidstok mag dan vaak aantrekkelijker zijn, maar een klassieke hangmat (zonder spreidstok) ligt veel comfortabeler (mits u er juist in gaat liggen). Vindt u de functionaliteit van de hangmat belangrijker? Ga dan voor een klassieke hangmat zonder spreidstok. Als u het uiterlijk belangrijker vindt, is het aan te raden om voor een hangmat met spreidstok te kiezen.

Eenpersoons of tweepersoons hangmat

De keuze voor een eenpersoons of tweepersoons hangmat is vaak niet zeer ingewikkeld. Hierbij is het belangrijk om na te denken over hoeveel personen (tegelijk) de hangmat zullen gaan gebruiken. Gaat u er samen in liggen? Ga dan zeker voor een tweepersoons hangmat. Indien u hem alleen gaat gebruiken, heeft u de keuze.

Een tweepersoons hangmat is vaak gemakkelijker om ontspannen in te liggen, omdat de eenpersoons hangmat vaak een stuk smaller is. Deze is dan ook niet altijd even makkelijk om diagonaal in te gaan liggen. In dat geval is de tweepersoons hangmat vaak aangenamer.

Wij hopen dat u met de bovenstaande tips de juiste hangmat uit kunt kiezen!