Ontspan! Dingen om in je hangmat te doen

Een hangmat is heerlijk om in te loungen, maar sommige typjes worden juist een beetje onrustig van helemaal niks doen. Voor deze mensen die wel graag willen ontspannen in hun hangmat, de volgende tips.

Luister muziek of kijk je series

Oké, het ligt een beetje voor de hand, maar dankzij onze mobiele apparatuur in combinatie met WiFi, kun je bij een sterk genoeg signaal lekker vanuit je hangmat in de tuin je favoriete muziek luisteren via Spotify of je series binge-watchen via Netflix. Natuurlijk kun je ook, heel retro, een echt boek of tijdschrift erbij pakken. Wat je ook kiest, je hebt voldoende afleiding, je lichaam komt helemaal tot rust en ondertussen werk je aan een mooi bruin kleurtje. That’s the life!

ontspannen hangmat

Mediteren in je hangmat

Sommige mensen worden onrustig van niks doen, omdat het ze maar niet lukt om te ontspannen. Dan is het een goed idee om je hangmat te gebruiken om te mediteren. Door te mediteren maak je je hoofd leeg en daarna voel je je heerlijk verkwikt, rustig en helder. De schommelende beweging van de hangmat en de buitengeluiden om je heen helpen je alvast om in ontspannen toestand te raken. Verder kan iedereen mediteren met deze eenvoudige tips. Zorg er eerst voor dat je goed ligt, doe je ogen dicht en leg je handen naast je neer in de hangmat. Concentreer je op je ademhaling. Voel hoe de lucht naar binnen stroomt en laat het weer los. Ben je erg gestresst of opgefokt, stel je dan voor dat je die negatieve energie met elke ademhaling eruit blaast. Door met je neus diep in te ademen en de lucht langzaam uit te blazen, wordt je ademhaling rustiger. Is je ademhaling normaal, verander daar dan niks aan je ademhaling en neem het gewoon waar. Probeer vervolgens je hoofd leeg te maken. waarschijnlijk duiken de gedachten achter elkaar op. Druk ze niet weg, maar erken ze en laat ze vervolgens wegstromen. Visualiseer ze bijvoorbeeld als blaadjes die je op een stromende rivier laat meevoeren of als pluisjes die je loslaat in de wind. Op een gegeven moment zal je merken dat de gedachtestroom afneemt. Hoe vaker je mediteert, hoe makkelijk dit gaat. Mediteer je elke dag vijf minuten, dan zul je merken dat je veel sterker en rustiger in het leven staat!

Het nuttige met het aangename verenigen

Heb je het echt zo druk dat je niet kunt chillen, maar voel je wel de spanning in je lichaam oplopen? Kies dan een taak die je vanuit je hangmat kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld een rapport doornemen, je e-mail beantwoorden of een telefoontje plegen. Ondanks dat je lichaam en geest door de schommelende hangmat tot rust komen, kun je toch aan je takenlijst werken. En misschien besef je dan ook ineens dat je al die dingen wel een half uurtje later kunt doen en maak je er even een powernapje van. Wedden dat je de rest van je takenlijst fluitend zult afwerken?