Ontstressen in een familie hangmat

Familie hangmatten zijn extra large hangmatten. Hierin kun je makkelijk met twee, drie en zelfs wel vier personen liggen. De combinatie van het letterlijk en figuurlijk dicht bij elkaar zijn, de schommelende beweging van de hangmat en de optimale ondersteuning van het lichaam, zorgt ervoor dat je zowel fysiek als mentaal helemaal tot rust kunt komen. Zeg maar dag tegen stress!

Samen in een familie hangmat

Een hangmat groot genoeg voor meerdere personen biedt verschillende fijne mogelijkheden. Samen met je partner kun je er een romantisch moment in beleven, je kunt samen met je kind in de hangmat gaan liggen om een verhaaltje te lezen of zomaar wat te babbelen en je kinderen kunnen er met elkaar of met vriendjes of vriendinnetjes lekker in spelen. In een familie hangmat beleef je echt kwaliteits-tijd met elkaar. Je bent samen in jullie eigen wereld, heerlijk in de frisse buitenlucht, zonder afleiding van tv en computer. Kortom: even weg uit de waan van de dag. Met je partner kun je uren in een familie hangmat doorbrengen, met lekkere hapjes en drankjes binnen handbereik en misschien wel een prachtige zonsondergang om naar te kijken. Romantischer wordt het niet!

romantisch samen in een familie hangmat 

In een hangmat liggen is goed voor het hele lichaam

Het liggen in een hangmat is niet alleen een geweldige manier om je van stress te verlossen, het is ook heilzaam voor je lichaam. Omdat een hangmat geheel vrij is van drukpunten wordt het gehele lichaam ondersteund en ontlast, zodat al je spieren en gewrichten zich kunnen ontspannen. Dit kan veel pijnklachten voorkomen en zelfs verhelpen. Niet voor niets wordt een hangmat door sommige therapeuten gebruikt bij de behandeling van pijnproblemen veroorzaakt door bijvoorbeeld artritis. Ook zou de ergonomie van een hangmat de bloedsomloop verbeteren en het immuunsysteem verbeteren. Door een betere bloedsomloop worden hersenen, hart en andere organen optimaal van zuurstof voorzien en kunnen ze beter functioneren. Hierdoor profiteer je van een lage bloeddruk en alerte geest.

met kinderen in familie hangmat 

Het kalmerende effect van een hangmat

Lig je samen met je partner en/of kinderen in een familie hangmat, dan zul je merken dat jullie al snel in een relaxte vibe belanden. De zacht wiegende beweging van een hangmat associeer je namelijk onbewust met de tijd in de baarmoeder en dat heeft een kalmerend effect. Heeft je kind een time-out nodig? Zet hem dan eens niet op de trap of in zijn kamer, maar ga juist samen in de familie hangmat liggen! Grote kans dat je kind binnen no time tot bedaren komt. Op een rustige manier kunnen jullie dan bespreken wat er mis ging, hoe dat kwam en hoe jullie dat in het vervolg kunnen voorkomen.

En die inzichten zouden zomaar eens heel makkelijk kunnen komen. Het schommelende effect van een hangmat zorgt er namelijk ook voor dat de creativiteit en concentratie wordt verbeterd. Ook wanneer je eens toe bent aan een goed gesprek met je partner, is de familie hangmat een ideale plek. Starend naar de boomtakken, wolken of sterren, kunnen jullie allebei je hart luchten en tot nieuwe oplossingen komen. Of gewoon heerlijk filosoferen over de toekomst en al de mooie dingen die jullie nog te wachten staan!