Samen chillen in een hangmatclub

De meeste van onze klanten zullen hun hangmat vooral aanschaffen voor lange lome zomerdagen in hun tuin of op hun balkon. En een groeiend aantal mensen koopt een hangmat om binnen te gebruiken, zodat ze ook tijdens minder aangename temperaturen kunnen chillen. Maar soms gaat de liefde voor een hangmat nog verder. Wanneer je het liefst elk weekend een plek opzoekt om met vrienden te hangen, met je hangmat gaat kamperen en liever in een hangmat dan in een bed slaapt, dan is een hangmatclub echt iets voor jou!

Leven volgens de hangmat lifestyle

In een wereld waarin we continu in de hoogste versnelling staan, staat de hangmat symbool voor de ultieme onthaasting. Liggend in je hangmat ben je even verlost van de dagelijkse stress en continue stroom aan prikkels. Bovendien is er geen product op aarde dat meer een gevoel van vrijheid oproept dan een hangmat. Geen wonder dat veel mensen hun vrije tijd het liefst hangend doorbrengen. En wanneer je dat met een club gelijkgestemden doet, wordt dat nog veel leuker!

Hangmatclub

Wanneer je niet de enige hangmat eigenaar bent in je vriendenclub, is het super gezellig om met elkaar rond te ‘hangen’. Samen in het weekend nieuwe hangplekken ontdekken en daar relaxt van genieten is een leuke hobby en kan zelfs de basis vormen voor een hangmatclub. Omdat hangmatliefhebbers onderling vaak meteen een klik hebben, is een hangmatclub een perfecte plek voor nieuwe vriendschappen. Van weekends in het park tot een avontuurlijke vakantie: je kunt met elkaar allerlei toffe dingen ondernemen!

Samen chillen in een hangmatclub

Hangmatclub oprichten

Meestal begint een hangmatclub vanzelf: je gaat een keer met een aantal hangmatvrienden rondhangen en de volgende keer nemen die weer nieuwe vrienden mee. Deze groep kan zo erg snel groeien, helemaal omdat het in Nederland nog een vrij onbekend fenomeen is. Een ideale manier om deze losse verzameling mensen tot een club te maken, is door social media te gebruiken. Maak bijvoorbeeld een Facebook pagina en geef jullie club een naam, kondig meetings en evenementen aan en plaats foto’s en informatie. Je kunt nieuwe leden eenvoudig uitnodigen of zij leggen contact met een berichtje of mailtje.

Evenementen organiseren

Uiteraard is het doel van een hangmatclub om met elkaar zoveel mogelijk van jullie hangmat te genieten. Spreek met elkaar af tijdens een festival of organiseer zelf een evenement in het park, bos of op een camping. Of ga eens een winterkamperen! In Nederland is het echte hangmatseizoen beperkt, maar dat betekent niet dat je club in de herfst en winter een winterstop moet inlassen. Met een tarp, slaapzak en deken onder je hangmat kun je ook bij koud weer in de vrije natuur kamperen. Een geweldig avontuur om samen te beleven!

Hangmatclub samen rondhangen en chillen

Een club of vereniging

Wanneer het aantal leden groeit en je van de hangmatclub een echte organisatie wilt maken, dan kun je een hangmatvereniging oprichten. Om dat te doen, zijn minimaal twee leden nodig. Als je de hangmatvereniging bij de notaris laat oprichten, is die volledig rechtsbevoegd. Op naam van de vereniging kun je dan een bankrekening openen of clubgebouw aanschaffen en zijn de bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk. Of je het nu bij een kleine club houdt of er een vereniging van maakt; een hangmatclub is dé manier om gezellig te chillen in groepsverband!

Grote hangmatclub

Gerelateerde Producten