Voorjaarsvakantie? Met je hangmat naar de zon!

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat is altijd een goede reden om wat fijne zonbestemmingen te delen. Pak je hangmat alvast in, want op deze fijne plekken is relaxen in de zon gegarandeerd!

Voorjaarsvakantie? Zonvakantie!

In Nederland hebben de scholen midden tot eind februari voorjaarsvakantie. In deze periode hebben we allemaal genoeg van de winter en liggen de gezellige feestdagen al kilometers achter ons. Hoog tijd dus om er tussenuit te gaan! En kies dan meteen een plek waar je gegarandeerd kunt genieten van temperaturen boven de twintig graden. Wij helpen je vast op weg met een rijtje aangename reisbestemmingen, waarvan je heerlijk in je hangmat kunt genieten.

Miami, Florida: gemiddeld 25 graden in februari

Florida heet niet voor niets de Sunshine State… In Miami Beach schijnt de zon in februari gemiddeld elke dag zo’n 8 uur. De gemiddelde temperatuur bedraagt een heerlijke 25 graden. Perfect weer dus! Bovendien is het vanuit Miami een geweldige roadtrip naar de Florida Keys; de tropische eilanden met prachtige stranden en vele hangmat spots. Met de auto kom je binnen een dag helemaal tot het meest zuidelijke puntje van de VS: Key West. De mooiste zonsondergang van Amerika kun je hier beleven. En last but not least: De Keys zijn het meest liberale stukje States. Hier vind je de onvervalste hangmat cultuur van vrijheid, blijheid!

Hangmat Florida Key

Canarische eilanden: gemiddeld 21 graden in februari

Gran Canaria, Tenerife of Fuerteventure… De Canarische eilanden liggen relatief dichtbij, zijn niet zo heel duur en het is daar in februari al lekker warm! De zon schijnt hier dan net zo vaak als in mei in Nederland. Niet te heet, dus een ideale temperatuur om liggend in je hangmat zoveel mogelijk zonnestraaltjes op te vangen! Zeg maar dag tegen je winterdipje.

Aruba, Bonaire of Curaçao: boven de 30 graden in februari

Tja, op de Nederlandse Antillen is het eigenlijk altijd tropisch warm. En een waar hangmat paradijs bovendien! Lig je niet bij een strandtentje in een hangmat te loungen met een tropisch drankje in de knuist, dan kun je bij een beach resort wel in een hangmat overnachten, omringd door spierwit zand en het geruis van de oceaan op de achtergrond. Houd ook je eigen hangmat in de rugtas en ga zelf op zoek naar de mooiste hangplekjes. Op deze paradijselijke eilanden vind je die genoeg!

Dominicaanse Republiek: gemiddeld 29 graden in februari

Op dit eiland in de Caraïbische zee schijnt in februari de zon volop en is het behoorlijk heet. Niet alleen vanwege de hoge temperaturen, maar ook vanwege het carnaval; hét feest op de Dominicaanse Republiek! Iedere zondag vindt er een optocht plaats in steeds een andere stad. Op de laatste zondag van februari is het tijd voor de grote en meest uitbundige nationale optocht in Santa Domingo. Dus wil je in de voorjaarsvakantie naar de zon maar het carnaval niet missen? Dan is dit je bestemming! Bovendien is het hier heerlijk uitbrakken in een hangmat op één van de hagelwitte stranden…

Playa Dorada Dominicaanse Republiek hangmat

We hopen dat je even heerlijk kon wegdromen bij deze paradijselijke bestemmingen. Met een beetje geluk pak je deze voorjaarsvakantie zelf het vliegtuig naar de zon! En anders… met een hangmat in huis, de verwarming hoog en een cocktail binnen handbereik kom je ook al een heel eind. Toch…?