Zoveel stijlen, zoveel hangmatten

Elk huis en elke tuin ziet er weer anders uit. Meestal is er gekozen voor één hoofdstijl; landelijk, etnisch, industrieel of minimalistisch Japans bijvoorbeeld. Onderling kun je natuurlijk heel goed stijlelementen met elkaar mixen: antieke meubels staan bijvoorbeeld ook prachtig in een industrieel interieur. Welke stijl je ook zoekt, voor iedere huis- of tuininrichting is wel een bijpassende hangmat of hangstoel te vinden!

 

Landelijke stijl

Een landelijke inrichting is rustgevend en warm met veel decoratie, zoals kaarsen, rieten accessoires, kussens en plaids. Er wordt veel gebruik gemaakt van comfortabele en natuurlijke materialen: linnen, riet, grof geweven stof en leer. De kleuren die passen bij een landelijke stijl zijn gebroken wit, aardetinten, zandkleur en zachte pasteltinten. Alle stijlelementen dragen een gevoel van warmte, weldaad en comfort, zodat er een gezellige sfeer gecreëerd wordt in huis en tuin. De hangmat die hier goed bij past is de mooie Rio. Deze hangmat is geweven met de Jacquard weefmethode; hierdoor is de stof extra mooi, zacht en comfortabel. Ook is de Rio voorzien van een mooie macramé decoratie aan weerszijden. De comfortabele en decoratieve Rio past zo perfect in een landelijke inrichting!

hangmat landelijke stijl 

 

Etnische stijl

De etnische stijl is een mix van allerlei culturele invloeden en warme elementen. Aan de ene kant is het heel wereldlijke stijl en aan de andere kant geeft het een huiselijke gevoel. Etnische stijlinvloeden zijn ook prima te gebruiken als accent in het interieur. Denk aan grafische prints, dierenhuid patronen, houten maskers, grote vazen. De materialen zijn puur en van natuurlijke oorspring, zoals hout, bamboe, katoen en leder. De kleuren zijn geïnspireerd op aardetinten. Denk aan bruin, beige, kaki, oker, lichtroze, geel, goud, oranje, rood. Maar ook een zwart/wit print past prima in een huis of tuin met etnische stijlelementen. De hangmat past van zichzelf al uitstekend bij de etnische stijl. En wat betreft kleurgebruik, is hangmat ‘Paradiso’ in de warme aardetinten rood, oranje en bruin binnen deze categorie een echte uitschieter.

hangmat etnische stijl

 

Industriële stijl

Stoer en sober: dat is de industriële stijl. In navolging van de fabrieksarchitectuur uit de 19e en 20e eeuw is deze stijl geheel ontdaan van alle opsmuk en overbodige decoraties. De ruimte is open en groot als een fabriekshal en wordt zo leeg mogelijk gehouden. Elektriciteitsbuizen of leidingen worden niet aan het zicht onttrokken maar maken deel uit van het interieur. Gebruikte materialen zijn ruw en minimalistisch en de kleuren sober: grijs, wit of zwart. Omdat je binnen de industriële stijl niet teveel meubelen en vrijwel geen accessoires gebruikt heb je grote meubelen nodig om de open ruimte te vullen. Een familiehangmat is daarom een heel goede keuze. Hangmat 'Mexicana' is gemaakt van onbewerkt materiaal, namelijk een flexibel net, en heeft daardoor de stoere en sobere uitstraling die perfect in een industriële huis- of tuininrichting past!

Hangmat industriele stijl

 

Minimalistische (Japanse) stijl

In deze stijl staan rust, ruimte, sereniteit en natuurlijke materialen centraal. Geen volgepropte kamer of tuin, maar juist lege ruimte als belangrijkste interieurelement. De kleuren zijn neutraal en gedekt: van wit, grijs, donkerbruin en zwart tot natuurlijke groentinten. Rood komt vaak terug als accentkleur. Het natuurlijke element wordt versterkt door Aziatische beplanting zoals bamboe en kersenbloesem. In een Zen inrichting past dubbele hangmat 'Alabama' perfect. Met zijn minimalistische en open vormgeving, houten spreidstok en eenvoudige kleurstelling straalt deze hangmat rust en harmonie uit.

Hangmat minimalistisch Japans

 

Gerelateerde Producten
  1. Bestel nu, verzonden binnen 24 uur Hangmat 1 Persoons Dream Red
   Tropilex ® Hangmat 1 Persoons Dream Red
   Waardering:
   100%
   € 79,00
  2. Bestel nu, verzonden binnen 24 uur Hangmat 1 Persoons Dream Blue
   Tropilex ® Hangmat 1 Persoons Dream Blue
   € 79,00
  3. Bestel nu, verzonden binnen 24 uur Hangmat 1 Persoons Dream Orange
   Tropilex ® Hangmat 1 Persoons Dream Orange
   Waardering:
   93%
   € 79,00
  4. Bestel nu, verzonden binnen 24 uur Hangmat 2 Persoons Comfort Bordeaux
   Tropilex ® Hangmat 2 Persoons Comfort Bordeaux
   € 89,00