Gebruik en Onderhoud

Een hangmat van DeHangmat.nl is van uitermate goede kwaliteit en dat zorgt ervoor dat u jarenlang plezier kan hebben van uw hangmat. Door onjuist gebruik en onderhoud kan het echter voorkomen dat de hangmat sneller slijt of zelfs kapot gaat.

Om vroegtijdige slijtage te voorkomen hebben wij hieronder een aantal tips en tricks op een rijtje gezet voor het gebruik en onderhoud van uw hangmat.

Voor het gebruik

Voordat u gebruik kan maken van de hangmat, dient u hem eerst goed te bevestigen.

Controleer voor gebruik de bevestigingspunten. Verzeker uzelf ervan dat deze sterk genoeg zijn om het gewicht ruimschoots te dragen. Hou er rekening mee dat door te schommelen of te verliggen de druk op de bevestigingspunten hoger wordt. Bij twijfel kunt u beter een andere locatie gebruiken.

De ideale hoogte om een hangmat op te hangen is 180cm. Het middelste deel van de hangmat hangt dan 30-50cm van de grond. Alle informatie over het ophangen van een hangmat.

Controleer iedere keer voordat u de hangmat gebruikt dat er geen scheuren, openingen, gaten of andere beschadigingen zijn die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.


Tijdens het gebruik

De meest comfortabele manier is om diagonaal in de hangmat te liggen. Uw rug is zo minder gebogen, wat ervoor zorgt dat u ontspannen in de hangmat kunt liggen. Dit voorkomt rugklachten.

Doe u schoenen uit wanneer u de hangmat gebruikt. Let er ook op dat u geen scherpe voorwerpen (bijvoorbeeld sleutels) in uw zakken heeft, dit kan de hangmat beschadigen.

Zorg ervoor dat de maximale capaciteit van de hangmat niet wordt overschreden.

Gebruik nooit een standaard of ander product waarvan schroeven of andere onderdelen van missen of onjuist zijn bevestigd.


Onderhoud van uw hangmat of hangstoel

Onze hangmatten zijn gemaakt van katoen. Katoen is een natuurproduct en het meest comfortabele materiaal om voor een hangmat te gebruiken. Een van de eigenschappen van katoen is dat het luchtdoorlatend is, waardoor uw lichaam tijdens het liggen kan ademen. Op die manier blijft de temperatuur van uw lichaam zo gelijkmatig mogelijk. Het materiaal zal echter wel na verloop van tijd door de werking van de zon verkleuren.

Laat een hangmat nooit buiten hangen in de regen, vorst of andere negatieve weersinvloeden.

Maak de standaard na gebruik schoon en berg deze in de winter op. De standaard niet blootstellen aan weersomstandigheden die invloed uit kunnen oefenen op de standaard.

Zorg voor een gedegen check-up en onderhoud tenminste 1 maal per jaar.

DeHangmat.nl is niet verantwoordelijk voor mogelijk letsel of schade door het gebruik van onze producten. DeHangmat.nl kan dan ook nooit verantwoordelijk worden gehouden voor schade die tijdens of door het gebruik van onze producten is ontstaan.